Humanitarna akcija „PlayDay“: Solidarnost, dobročinstvo i mnogo zabave


Humanitarna akcija „PlayDay“, u okviru Festivala filantropije, okupila je oko 50 volontera, učenika ŠOSO „Dr Milan Petrović“ i aktivista UG „Patrija“. Oni su se odlično zabavili uz društvene igre, kabinu za fotografisanje, košarku i odbojku. Posebnu čar ovoj akciji dao je kuvar Dejan Makanjić koji je spremio 100 obroka za sve goste i korisnike inicijative „Obrok za porodicu“.

U okviru Festivala održana je i tribina „Mapiramo humanost“, u organizaciji UG „Patrija“, na kojoj se razgovaralo o potrebama marginalizovanih građana, ali i rezultatima i važnosti projekta Humana mapa Novog Sada, te razvoju filantropije i kulture davanja.

Ovo je četvrta godina saradnje Novosadskog volonterskog servisa sa Fondacijom Ana i Vlade Divac kroz Festival filantropije. Ove godine podršku ovoj akciji dali su i Kulturna stanica Eđšeg, OPENS, Fondacija „Novi Sad – Evropska prestonice kulture“, UG „Patrija“, ŠOSO „Dr Milan Petrović“ i Čalabrc fest.

Festival filantropije traje do 2. jula u Novom Sadu i Beogradu.

Cilj Festivala je da kroz petodnevni program raznovrsnih aktivnosti i događaja (kvizova, predavanja, radionica, kulturnih programa, performansa itd.) okupi što veći broj građana, kompanija, medija i organizacija civilnog društva iz svih krajeva Srbije koji će zajedno da ukažu na značaj solidarnosti i dobročinstva i tako doprinesu izgradnji održive kulture davanja u našem društvu.

 

Foto: V. Veličković