Хуманитарна акција „PlayDay“: Солидарност, доброчинство и много забаве


Хуманитарна акција „PlayDay“, у оквиру Фестивала филантропије, окупила је око 50 волонтера, ученика ШОСО „Др Милан Петровић“ и активиста УГ „Патрија“. Они су се одлично забавили уз друштвене игре, кабину за фотографисање, кошарку и одбојку. Посебну чар овој акцији дао је кувар Дејан Макањић који је спремио 100 оброка за све госте и кориснике иницијативе „Оброк за породицу“.

У оквиру Фестивала одржана је и трибина „Мапирамо хуманост“, у организацији УГ „Патрија“, на којој се разговарало о потребама маргинализованих грађана, али и резултатима и важности пројекта Хумана мапа Новог Сада, те развоју филантропије и културе давања.

Ово је четврта година сарадње Новосадског волонтерског сервиса са Фондацијом Ана и Владе Дивац кроз Фестивал филантропије. Ове године подршку овој акцији дали су и Културна станица Еђшег, ОПЕНС, Фондација „Нови Сад – Европска престонице културе“, УГ „Патрија“, ШОСО „Др Милан Петровић“ и Чалабрц фест.

Фестивал филантропије траје до 2. јула у Новом Саду и Београду.

Циљ Фестивала је да кроз петодневни програм разноврсних активности и догађаја (квизова, предавања, радионица, културних програма, перформанса итд.) окупи што већи број грађана, компанија, медија и организација цивилног друштва из свих крајева Србије који ће заједно да укажу на значај солидарности и доброчинства и тако допринесу изградњи одрживе културе давања у нашем друштву.

 

Фото: В. Величковић