Veče domaćih kompozitora – Neksus trio


U Kulturnoj stanici Eđšeg 21. juna u 19 sati, u okviru Projekta 22, biće održano Veče domaćih kompozitora, gde će nastupiti sastav Neksus trio koji čine violinistkinja Mina Mendelsonpijanistkinja Bojana Dimković i violončelista Aleksandar Jakovljević.

Na koncertu, kojim će biti predstavljen Doček, jedan od programskih lukova projekta Novi Sad – Evropska prestonica kulture, imaćete priliku da čujete klavirska trija Petra Stojanovića i Aleksandra Sedlara.

Novi Sad se užurbano priprema za godinu u kojoj će biti nosilac jedne od najprestižnijih titula – titule Evropske prestonice kulture. Svojevrsna uvertira u to kako će izgledati 2022. godina u gradu kulture biće upravo Projekat 22 koji zajedno predstavljaju Fondacija „Novi Sad – Evropska prestonica kulture“ i Festival NEO – neklasični festival klasične muzike.

Programski luk Doček, koji će 2022. godine biti održan od 31. decembra do 16. januara, predstavlja jedinstvenu proslavu u Evropi: dve Nove godine, dva računanja vremena, dva pisma i dve umetnosti, i na taj način ističe interkulturalni identitet Novog Sada kroz kulturno nasleđe i savremenu praksu.