Вече домаћих композитора – Нексус трио


У Културној станици Еђшег 21. јуна у 19 сати, у оквиру Пројекта 22, биће одржано Вече домаћих композитора, где ће наступити састав Нексус трио који чине виолинисткиња Мина Менделсон, пијанисткиња Бојана Димковић и виолончелиста Александар Јаковљевић.

На концерту, којим ће бити представљен Дочек, један од програмских лукова пројекта Нови Сад – Европска престоница културе, имаћете прилику да чујете клавирска трија Петра Стојановића и Александра Седлара.

Нови Сад се ужурбано припрема за годину у којој ће бити носилац једне од најпрестижнијих титула – титуле Европске престонице културе. Својеврсна увертира у то како ће изгледати 2022. година у граду културе биће управо Пројекат 22 који заједно представљају Фондација „Нови Сад – Европска престоница културе“ и Фестивал НЕО – некласични фестивал класичне музике.

Програмски лук Дочек, који ће 2022. године бити одржан од 31. децембра до 16. јануара, представља јединствену прославу у Европи: две Нове године, два рачунања времена, два писма и две уметности, и на тај начин истиче интеркултурални идентитет Новог Сада кроз културно наслеђе и савремену праксу.