Novosadsko dečije leto


U okviru manifestacije Novosadsko dečije leto, u organizaciji Dečijeg kulturnog centra Novi Sad, od 12. do 16. jula deca će uživati u Kreativnom kampu u Kulturnoj stanici Eđšeg.

Kreativni kamp čine radionice namenjene deci uzrasta 6 – 12 godina, koje će biti realizovane svakog dana u dvorištu Eđšega od 10 do 13 časova.

Prijave na sve radionice su obaveze putem mejla [email protected] ili porukom na telefon 063521123.

Program:

 • Ponedeljak, 12. jul
  OD TOČKA DO INTERNETA DUGAČAK JE PUT – pronalasci koji su menjali svet
  Polaznici radionice saznaće šta se sve dogodilo na putu od točka do interneta, koji su predmeti učinili da svet u kom danas živimo bude neverovatno mesto, kako je svet izgledao pre pronalaska telefona, sijalice, penicilina itd. U kreativnom delu deca će praviti „vremenske kapsule” i šešire za razmišljanje.
 • Utorak, 13. jul
  VESELI ALHEMIČARI
  Da li ste ikada poželeli da se komad nekog metala koji držite u ruci, odjednom pretvori u čisto zlato? Ko su alhemičari? Prevaranti ili mistične besmrtne sveznalice koje metal pretvaraju u zlato? Eliksir života ili kamen mudrosti? Na ova pitanja polaznici će dobiti odgovore, a u nastavku radionice praviće zlatnu gusku. Slede po izboru: pozorišna radionica, ples, sport.
 • Sreda, 14. jul
  MOCARTOV SAN I MAGIJA ČAROBNE FRULE
  Kada je Mocart bio mali zaspao je i usnuo čudan san… Dao je sebi zadatak da spasi svet od zle Kraljice noći koja je ukrala Sunce! Sa svojim prijateljem, veselim lovcem na ptice Papagenom, i uz pomoć čarobne frule koju je dobio pokušaće da oslobodi princezu Paminu i princa Tamina iz začaranog dvorca. Da bi Mocart, ili Vulfi kako ga je zvala njegova porodica, stigao do dvorca, pobedio čaroliju i vratio dan, polaznici radionice moraće zajedno da reše nekoliko zagonetki. Slede po izboru: pozorišna radionica, ples, sport.
 • Četvrtak, 15. jul
  NIKOLA TESLA NIJE SISAO VESLA – OSVETLIO JE SVET!
  Zašto su učitelji u Smiljanu pre više od jednog veka mislili da mali Nikola vara, o čemu je sanjao veliki naučnik dok je bio dete, kako se iz Like stiže do Velike jabuke, po kojim pronalascima je Tesla poznat i o svim veselim i tužnim momentima iz njegovog života saznaćete ako dođete na radionicu. U kreativnom delu pokazaćemo vam nekoliko eksperimenata koje možete da napravite i sami kod kuće. Slede po izboru: pozorišna radionica, ples, sport.
 • Petak, 16. jul
  KRALJEVSKI IZVIĐAČI PODUČAVAJU
  Sa gostima, Kraljevskim izviđačima, savladaćemo osnovne izviđačke veštine, važna znanja koja svaki izviđač treba da usvoji, a to su: orijentacija na karti i u prirodi, topografija, poznavanje biljnog i životinjskog sveta, putni znakovi i vezivanje konopaca. Pravićemo konstrukcije od drveta i pričati o vatri, koja nam je neophodna. Slede po izboru: pozorišna radionica, ples, sport.