Новосадско дечије лето


У оквиру манифестације Новосадско дечије лето, у организацији Дечијег културног центра Нови Сад, од 12. до 16. јула деца ће уживати у Креативном кампу у Културној станици Еђшег.

Креативни камп чине радионице намењене деци узраста 6 – 12 година, које ће бити реализоване сваког дана у дворишту Еђшега од 10 до 13 часова.

Пријаве на све радионице су обавезе путем мејла [email protected] или поруком на телефон 063521123.

Програм:

 • Понедељак, 12. јул
  ОД ТОЧКА ДО ИНТЕРНЕТА ДУГАЧАК ЈЕ ПУТ – проналасци који су мењали свет
  Полазници радионице сазнаће шта се све догодило на путу од точка до интернета, који су предмети учинили да свет у ком данас живимо буде невероватно место, како је свет изгледао пре проналаска телефона, сијалице, пеницилина итд. У креативном делу деца ће правити „временске капсуле” и шешире за размишљање.
 • Уторак, 13. јул
  ВЕСЕЛИ АЛХЕМИЧАРИ
  Да ли сте икада пожелели да се комад неког метала који држите у руци, одједном претвори у чисто злато? Ко су алхемичари? Преваранти или мистичне бесмртне свезналице које метал претварају у злато? Еликсир живота или камен мудрости? На ова питања полазници ће добити одговоре, а у наставку радионице правиће златну гуску. Следе по избору: позоришна радионица, плес, спорт.
 • Среда, 14. јул
  МОЦАРТОВ САН И МАГИЈА ЧАРОБНЕ ФРУЛЕ
  Када је Моцарт био мали заспао је и уснуо чудан сан… Дао је себи задатак да спаси свет од зле Краљице ноћи која је украла Сунце! Са својим пријатељем, веселим ловцем на птице Папагеном, и уз помоћ чаробне фруле коју је добио покушаће да ослободи принцезу Памину и принца Тамина из зачараног дворца. Да би Моцарт, или Вулфи како га је звала његова породица, стигао до дворца, победио чаролију и вратио дан, полазници радионице мораће заједно да реше неколико загонетки. Следе по избору: позоришна радионица, плес, спорт.
 • Четвртак, 15. јул
  НИКОЛА ТЕСЛА НИЈЕ СИСАО ВЕСЛА – ОСВЕТЛИО ЈЕ СВЕТ!
  Зашто су учитељи у Смиљану пре више од једног века мислили да мали Никола вара, о чему је сањао велики научник док је био дете, како се из Лике стиже до Велике јабуке, по којим проналасцима је Тесла познат и о свим веселим и тужним моментима из његовог живота сазнаћете ако дођете на радионицу. У креативном делу показаћемо вам неколико експеримената које можете да направите и сами код куће. Следе по избору: позоришна радионица, плес, спорт.
 • Петак, 16. јул
  КРАЉЕВСКИ ИЗВИЂАЧИ ПОДУЧАВАЈУ
  Са гостима, Краљевским извиђачима, савладаћемо основне извиђачке вештине, важна знања која сваки извиђач треба да усвоји, а то су: оријентација на карти и у природи, топографија, познавање биљног и животињског света, путни знакови и везивање конопаца. Правићемо конструкције од дрвета и причатиf о ватри, која нам је неопходна. Следе по избору: позоришна радионица, плес, спорт.