OTKAZANO Koncert Laure Levai Aksin i Zorana Krajišnika / Koncertna sezona AUNS


U okviru ciklusa Koncertna sezona Akademije umetnosti Univerziteta u Novom Sadu, u utorak 24. novembra u Kulturnoj stanici Eđšeg nastupiće Laura Levai Aksin i Zoran Krajišnik. Koncert počinje u 19 časova.

Akademija umetnosti Univerziteta u Novom Sadu, nastala na temelju bogatog umetničkog i kulturnog nasleđa Vojvodine, kroz dugi niz godina svog postojanja deluje kao jedna od vodećih ustanova kulture u Pokrajini Vojvodini.

Projekat Koncertna sezona podrazumeva da na koncertima nastupaju prvenstveno profesori Departmana muzičke umetnosti, od kojih su većina i nekadašnji studenti Akademije umetnosti.

Laura Levai Aksin je redovni profesor flaute Univerziteta u Novom Sadu na Akademiji umetnosti i solo flauta Vojvođanskog simfonijskog orkestra. Dobitnica je brojnih nagrada, nastupala je kao solista sa nizom simfonijskih i kamernih orkestara u Srbiji i inostranstvu i održala je brojne recitale.

Članica je kamernog trija sa Ritom Kinkom (klavir) i Markom Josifoskim (violina), trija flauta Density i duvačkog kvinteta Synergia 5.

Gitarista Zoran Krajišnik je redovni profesor na Akademiji umetnosti u Novom Sadu i u Banjaluci. Pokrenuo je Guitar Fest u Banja Luci i jedan je od osnivača Asocijacije gitarista Srbije, a od 2012. do 2015. vršio je dužnost dekana Akademije umetnosti Univerziteta u Novom Sadu.

Dobitnik je nagrada na brojnim takmičenjima i festivalima. Nastupao je kao solista ili sa simfonijskim orkestrima širom zemlje i sveta.

Snimio je CD u produkciji Swiss Record Company, CD Alba del Dia sa flautistkinjom Laurom Levai Aksin, solistički CD Horizonti i CD Ben ritmato e deciso sa klarinetistom Aleksandrom Tasićem sa kojim svira u duu od 2007. godine. Sa sopranistkinjom Liljanom Lišković sarađuje od 2018. godine.