Konačno! Razmena knjiga


Novosadska razmena knjiga, u organizaciji Centra za kulturu i nove medije „16. jul”, koju iščekujemo od decembra 2019. godine, sada je konačno tu!

U duhu letnjeg slogana „Knjige na sunce!”, razmena će biti održana u bašti Kulturne stanice Eđšeg u nedelju 11. jula od 15 do 19 časova.

Kao i ranijih godina, knjige koje donesete na ulazu menjate za knjige koje su drugi doneli. U zamenu za jednu knjigu iz svoje biblioteke, i dalje ćete moći da dobijete najmanje jednu knjigu iz biblioteke Prerazmišljavanja, prateći utvrđeni sistem bodovanja istaknut na prijemnom pultu.

Sve donirane knjige, i one prikupljene na razmeni, biće poklonjene dalje, deo će usrećiti aktivne čitaoce Prerazmišljavanja širom našeg jezičkog područja, a (najveći) deo će biti uključen u narednu veliku razmenu.

Učešće je besplatno, a svi posetioci moći će da se posluže limunadom i obeleživačima specijalno dizajniranim za ovu Razmenu. Stalni gosti Razmene „Knjigom do osmeha” poklanjaće knjige u zamenu za humanitarni SMS, a predviđen je i prostor za izlaganje umetničkih radova srodnih knjigama.