Crvenkapa i Deda Mraz


Novogodišnju muzičku predstavu „Crvenkapa i Deda Mraz“ izvešće Udruženje umetnika „Visoko C“ u sredu, 30. decembra u Kulturnoj stanici Eđšeg.

Predstava u trajanju od 30 minuta namenjana je deci 2 — 11 godina i biće izvedena u dva termina, u 18 i 19 časova. Zbog ograničenog broja posetilaca rezervacija ulaznica je obavezna. Deda Mraz može nakon predstave da uruči paketić Vašem detetu, ukoliko ga unapred pripremite i dostavite. Cena ulaznice je 400, a sa dodelom paketića 500 dinara. Za više informacija pozovite 065/677-53-53.

Dečja opera „Crvenkapa“, nastala 1988. godine, napisana je u dve slike za soliste, hor i klavir. Muziku i tekst pisao je Petar Jovanović i, kako sam kaže, knjiga je namenjena učenicima osnovnih i muzičkih škola. U njoj se udružuju muzika, poezija, igra, likovna umetnost (kostimi, dekor) i pozorišna umetnost.

Poznata priča o maloj Crvenkapi koja idući ka bakinoj kući nailazi na vuka i time upada u nevolje iz koje je spasavaju lovci inspirisala je kompozitora da napiše melodičnu, razigranu i raspevanu operu za decu.

Uz malu adaptaciju, udruženje umetnika „Visoko C“ izvelo je ovo delo premijerno na sceni Otvorenog univerziteta u Novom Sadu 20. decembra 2015.