Црвенкапа и Деда Мраз


Новогодишњу музичку представу „Црвенкапа и Деда Мраз“ извешће Удружење уметника „Високо Ц“ у среду, 30. децембра у Културној станици Еђшег.

Представа у трајању од 30 минута намењана је деци 2 — 11 година и биће изведена у два термина, у 18 и 19 часова. Због ограниченог броја посетилаца резервација улазница је обавезна. Деда Мраз може након представе да уручи пакетић Вашем детету, уколико га унапред припремите и доставите. Цена улазнице је 400, а са доделом пакетића 500 динара. За више информација позовите 065/677-53-53.

Дечја опера „Црвенкапа“, настала 1988. године, написана је у две слике за солисте, хор и клавир. Музику и текст писао је Петар Јовановић и, како сам каже, књига је намењена ученицима основних и музичких школа. У њој се удружују музика, поезија, игра, ликовна уметност (костими, декор) и позоришна уметност.

Позната прича о малој Црвенкапи која идући ка бакиној кући наилази на вука и тиме упада у невоље из које је спасавају ловци инспирисала је композитора да напише мелодичну, разиграну и распевану оперу за децу.

Уз малу адаптацију, удружење уметника „Високо Ц“ извело је ово дело премијерно на сцени Отвореног универзитета у Новом Саду 20. децембра 2015.