Mladi violinista Uroš Adamović održao koncert u Eđšegu


Mladi violinista Uroš Adamović nastupio je 4. novembra u Kulturnoj stanici Eđšeg uz klavirsku pratnju pijaniste Ukija Ovaskainena, a gošća koncerta bila je violončelistkinja Isidora Krmpotić. Publika je uživala u izvedbi nekih od najlepših i najzahtevnijih dela klasične muzike, poput kompozicija naše slavne umetnice Isidore Žebeljan, kao i dela Betovena, Baha, Halvorsena i Sen-Sansa.

Uroš Adamović privukao je pažnju javnosti prošle godine, kada je održao niz nesvakidašnjih humanitarnih koncerata u organizaciji Muzičke omladine – Кragujevac. Naime, on je na ovim nastupima svirao ispred plišanih medvedića, koji su zatim prodati u humanitarne svrhe, a preko 120.000 dinara skupljenih njihovom prodajom uplaćeno je za lečenje bolesne dece.

Ovaj talentovani sedamnaestogodišnjak učenik je prestižne Škole za muzičke talente u Ćurpiji, u klasi profesorke Milice Mladenović i svrstava se među najperspektivnije violiniste svoje generacije. Dobitnik je preko 30 prvih i specijalnih nagrada i nastupio je na više od 100 koncerata u Srbiji, Severnoj Makedoniji, Italiji, Crnoj Gori, Sloveniji i Češkoj. Takođe, imao je priliku da sarađuje sa brojnim renomiranim izvođačima učestvujući na raznim festivalima iz zamlje i regiona.

Foto: Marko Pudić