Млади виолиниста Урош Адамовић одржао концерт у Еђшегу


Млади виолиниста Урош Адамовић наступио је 4. новембра у Културној станици Еђшег уз клавирску пратњу пијанисте Укија Оваскаинена, а гошћа концерта била је виолончелисткиња Исидора Крмпотић. Публика је уживала у изведби неких од најлепших и најзахтевнијих дела класичне музике, попут композиција наше славне уметнице Исидоре Жебељан, као и дела Бетовена, Баха, Халворсена и Сен-Санса.

Урош Адамовић је привукао пажњу јавности прошле године, када је одржао низ несвакидашњих хуманитарних концерата у организацији Музичке омладине – Крагујевац. Наиме, он је на овим наступима свирао испред плишаних медведића, који су затим продати у хуманитарне сврхе, а преко 120.000 динара скупљених њиховом продајом уплаћено је за лечење болесне деце.

 

Овај талентовани седамнаестогодишњак ученик је престижне Школе за музичке таленте у Ћурпији, у класи професорке Милице Младеновић и сврстава се међу најперспективније виолинисте своје генерације. Добитник је преко 30 првих и специјалних награда и наступио је на више од 100 концерата у Србији, Северној Македонији, Италији, Црној Гори, Словенији и Чешкој. Такође, имао је прилику да сарађује са бројним реномираним извођачима учествујући на разним фестивалима из замље и региона.

Фото: Марко Пудић