Мапирамо хуманост


Трибина „Мапирамо хуманост“, у организацији УГ „Патрија“, биће одржана у Културној станици Еђшег у уторак 29. јуна од 11 сати. На трибини ће се разговарати о потребама маргинализованих грађана, али и резултатима и важности пројекта Хумана мапа Новог Сада, те развоју филантропије и културе давања.

Пројекат Хумана мапа Новог Сада покренули су волонтери УГ „Патрија“ како би подстакли филантропију и социјално укључивање вишеструко угрожених група у Новом Саду. Кроз разговор са особама које се суочавају са потешкоћама у менталном здрављу, волонтери удружења „Патрија“ могли су да увиде како се неретко, заједно са оваквим потешкоћама, јављају и потешкоће у задовољавању неких основних животних потреба, сиромаштво и социјално искључивање.

На сајту Хумане мапе Новог Сада налазе се мањи и већи новосадски предузетници и појединци који своје услуге или производе пружају бесплатно особама које су вишеструко угрожене и готово невидљиве за остатак заједнице. Они не само што помажу овим особама да приуште себи нешто што иначе не би могли, него и подстичу њихово укључивање у свакодневне друштвене токове тако што отварају врата својих локала и услужују угрожене суграђане.

Удружење „Патрија“, у сарадњи са предузетницима и другим организацијама и институцијама које се баве подршком угроженим групама, дели ваучере онима којима је то најпотребније.

На трибини ће учествовати волонтери УГ „Патрија“ који су радили на пројекту Хумана мапа Новог Сада, један корисник удружења „Патрија“ који користи услуге хуманих предузетника путем ваучера као и Дејан Дробњак, ментор на пројекту и представник фондације Ана и Владе Дивац која је подржала реализацију овог пројекта.