Мој сигуран простор


У оквиру 6. Фестивала менталног здравља, у Културној станици Еђшег ће 12. октобра у 17 часова бити отворена изложба фото-прича „Мој сигуран простор“.

Изложба обухвата изабране и награђене фото-приче пристигле на конкурс Инститита за јавно здравље Војводине на тему „Мој сигуран простор – прича у сликама“. Сви заинтересовани радове могу погледати до 15. октобра, у периоду од 10 до 18 часова.

Свакоме од нас је потребан простор у којем се осећа прихваћено и сигурно – простор који нам даје снагу у сусрету са животним проблемима и изазовима. Сазнајте како су учесници и учеснице наградног конкурса приказали како изгледа њихов сигуран простор за ментално здравље. 

Улаз је слободан.

Фестивал менталног здравља је заједница организација и установа у Новом Саду и околини окупљених око идеје залагања за боље ментално здравље у друштву. Фестивал је покренуо Институт за јавно здравље Војводине. Чини га главна манифестација која се дешава уочи 10. октобра, Светског дана менталног здравља, као и различити догађаји и иницијативе у току године. Овогодишњи Фестивал менталног здравља одржаће се уз поштовање свих епидемиолошких мера за спречавање ширења пандемије, одржавањем прописане дистанце и ношењем маски.