Koncert Lorana Prokopića : Za one koji su sačuvali svoju romantičnu dušu


Najpoznatiji pevač šansona, Loran Prokopić, nastupio je 6. marta u Kulturnoj stanici Eđšeg uz klavirsku pratnju pijaniste Borka Milojkovića i priredio ljubiteljima muzike i poezije sa emocijom, veče za pamćenje.

Na repertoaru su se našle najlepše francuske šansone, pesme Dragana Stojnića, kao i poezija Prevera i Alekse Šantića. Loran je jednom prilikom rekao da sve što želi je da publici prenese emociju čistog srca, a to i uspeva iz koncerta u koncert.

Loran Prokopić rođen je 1973. godine u Parizu. Iz velikog grada preselio se u divlju prirodu crnogorskog sela na prostorima starog grada Duklje, da bi u adolescentskom periodu došao u Novi Sad. Završio je školu Mire Banjac i kao glumac sarađivao sa Zmajevim dečjim igrama u Novom Sadu, radio u Vršcu („Narodno pozorište Sterija”) i Beogradu, da bi nakon odluke da napusti pozorište upisao studije i stekao master diplomu na smeru poslovnih komunikacija. Nešto kasnije vraća se u Pariz iz kog je otišao kada je imao sedam godina, a poslednju deceniju živi i radi na relaciji Pariz-Novi Sad.

Borko Milojković završio Srednju muzičku školu „Mokranjac” u Beogradu u klasi prof. Radojke Jovičić, a diplomirao je na FMU u Beogradu u klasi prof. Dejana Stošića. Održao je brojne solističke koncerte i nastupao na koncertima širom zemlje i u inostranstvu. Posebno ističe saradnju sa vokalno-instrumentalnim solistom Loranom Prokopićem sa kojim je imao nekoliko koncerata u Srbiji i Francuskoj.