Концерт Лорана Прокопића : За оне који су сачували своју романтичну душу


Најпознатији певач шансона, Лоран Прокопић, наступио је 6. марта у Културној станици Еђшег уз клавирску пратњу пијанисте Борка Милојковића и приредио љубитељима музике и поезије са емоцијом, вече за памћење.

На репертоару су се нашле најлепше француске шансоне, песме Драгана Стојнића, као и поезија Превера и Алексе Шантића. Лоран је једном приликом рекао да све што жели је да публици пренесе емоцију чистог срца, а то и успева из концерта у концерт.

Лоран Прокопић рођен је 1973. године у Паризу. Из великог града преселио се у дивљу природу црногорског села на просторима старог града Дукље, да би у адолесцентском периоду дошао у Нови Сад. Завршио је школу Мире Бањац и као глумац сарађивао са Змајевим дечјим играма у Новом Саду, радио у Вршцу („Народно позориште Стерија”) и Београду, да би након одлуке да напусти позориште уписао студије и стекао мастер диплому на смеру пословних комуникација. Нешто касније враћа се у Париз из ког је отишао када је имао седам година, а последњу деценију живи и ради на релацији Париз-Нови Сад.

Борко Милојковић завршио Средњу музичку школу „Мокрањац” у Београду у класи проф. Радојке Јовичић, а дипломирао је на ФМУ у Београду у класи проф. Дејана Стошића. Одржао је бројне солистичке концерте и наступао на концертима широм земље и у иностранству. Посебно истиче сарадњу са вокално-инструменталним солистом Лораном Прокопићем са којим је имао неколико концерата у Србији и Француској.