Premijera filma Marka Kaćanskog i koncert benda „Bruke“ / Kaleidoskop kulture


Premijeru filma nastalog u okviru projekta „Kizuna“ i multimedijalni koncert benda „Bruke“ imaćete priliku da vidite i čujete 28. septembra u Kulturnoj stanici Eđšeg, sa početkom u 20 sati. Program se realizuje u okviru nedelje vizuelne umetnosti Kaleidoskopa kulture.

Celokupan projekat predstavlja završnu fazu dugogodišnjeg rada reditelja Marka Kaćanskog. Tokom prethodne četiri godine, Kaćanski je prikupljao materijale u saradnji sa umetnicima iz Japana i Srbije. Rezultat te saradnje je kratkometražni igrani film sa dokumentarnim snimcima megalopolisa i jednog od najvećih sajmova video igara u Tokiju.

Pored filma, koji se prikazivao na festivalima širom sveta, novosadska publika imaće priliku da uživa i u multimedijalnom koncertu benda „Bruke“. U pitanju je autorska elektronska muzika koju prate video snimci i animacije.

Marko Kaćanski je diplomirani pozorišni i filmski reditelj. Autor je pet pozorišnih predstava i dvadesetak kratkih filmova. Glumio je u nekoliko filmova i predstava, učestvovao u letnjim filmskim školama i radionicama kao reditelj, snimatelj i montažer. Bavi se izradom reklama, video spotova, dečjih filmova, dokumentaraca itd. Trenutno radi kao reditelj u dokumentarnom programu RTV-a.