Премијера филма Марка Каћанског и концерт бенда „Бруке“ / Калеидоскоп културе


Премијеру филма насталог у оквиру пројекта „Кизуна“ и мултимедијални концерт бенда „Бруке“ имаћете прилику да видите и чујете 28. септембра у Културној станици Еђшег, са почетком у 20 сати. Програм се реализује у оквиру недеље визуелне уметности Калеидоскопа културе.

Целокупан пројекат представља завршну фазу дугогодишњег рада редитеља Марка Каћанског. Током претходне четири године, Каћански је прикупљао материјале у сарадњи са уметницима из Јапана и Србије. Резултат те сарадње је краткометражни играни филм са документарним снимцима мегалополиса и једног од највећих сајмова видео игара у Токију.

Поред филма, који се приказивао на фестивалима широм света, новосадска публика имаће прилику да ужива и у мултимедијалном концерту бенда „Бруке“. У питању је ауторска електронска музика коју прате видео снимци и анимације.

Марко Каћански је дипломирани позоришни и филмски редитељ. Аутор је пет позоришних представа и двадесетак кратких филмова. Глумио је у неколико филмова и представа, учествовао у летњим филмским школама и радионицама као редитељ, сниматељ и монтажер. Бави се израдом реклама, видео спотова, дечјих филмова, документараца итд. Тренутно ради као редитељ у документарном програму РТВ-а.