Nastup violinistkinje Lane Zorjan / Doček 7529.


Mlada violinistkinja Lana Zorjan nastupiće u Kulturnoj stanici Eđšeg, u okviru Dočeka 7529.

Ona će će izvesti četiri kompozicije uz klavirsku pratnju Milene Buče, a ceo nastup publika će moći da isprati onlajn na platformi Visit Novi Sad, 13. januara u 19 časova.

Lana Zorjan je violinu u ruke uzela prvi put sa četiri godine i od onda ređa samo uspehe i nagrade, kojih je danas i više od 40. Učenica novosadske muzičke škole „Isidor Bajić“, nedavno je bila i predstavnica Srbije na internacionalnom takmičenju „Virtuozi V4+ – Sviramo istim jezikom” u Budimpešti, gde je dobila specijalnu nagradu.

Novosađani već četvrti put za redom obeležavaju Doček kroz koncept dva kalendara, dva računanja vremena, 31. i 13. januara. Evropska prestonica kulture ove godine opredelila se za alternativni – onlajn format programa, pa će tako 13. januara nastupiti violinista Stefan Milenković, Vasil Hadžimanov, Kamerata akademika, Električni orgazam, Buč Kesidibend Džezva & Džezvica, Novosadski duvački kvintetsopran Agota Vitkai Kučera sa pijanistkinjom Jelenom Simonović Kovačević.

Njima će se pridružiti i srpski reper Filip Arsenijević, koji će za ovu priliku nastupiti u inovativnom aranžmanu „Surreal & Beyond”, muzičar Marko Arsenijević alijas Kick Kong, potom hor Sveti Stefan Dečanski sa gudačkim orkestrom Orfelin, dok će najmlađi uživati u Operi za decu Udruženja umetnika „Visoko C”.