Наступ виолинисткиње Лане Зорјан / Дочек 7529.


Млада виолинисткиња Лана Зорјан наступиће у Културној станици Еђшег, у оквиру Дочека 7529.

Она ће ће извести четири композиције уз клавирску пратњу Милене Буче, а цео наступ публика ће моћи да испрати онлајн на платформи Visit Novi Sad, 13. јануара у 19 часова.

Лана Зорјан је виолину у руке узела први пут са четири године и од онда ређа само успехе и награде, којих је данас и више од 40. Ученица новосадске музичке школе „Исидор Бајић“, недавно је била и представница Србије на интернационалном такмичењу „Виртуози В4+ – Свирамо истим језиком” у Будимпешти, где је добила специјалну награду.

Новосађани већ четврти пут за редом обележавају Дочек кроз концепт два календара, два рачунања времена, 31. и 13. јануара. Европска престоница културе ове године определила се за алтернативни – онлајн формат програма, па ће тако 13. јануара наступити виолиниста Стефан Миленковић, Васил Хаџиманов, Камерата академика, Електрични оргазам, Буч Кесиди, бенд Џезва & Џезвица, Новосадски дувачки квинтет и сопран Агота Виткаи Кучера са пијанисткињом Јеленом Симоновић Ковачевић.

Њима ће се придружити и српски репер Филип Арсенијевић, који ће за ову прилику наступити у иновативном аранжману „Сурреал & Беyонд”, музичар Марко Арсенијевић алијас Кицк Конг, потом хор Свети Стефан Дечански са гудачким оркестром Орфелин, док ће најмлађи уживати у Опери за децу Удружења уметника „Високо Ц”.