Koncert Uroša Adamovića


Koncert mladog violiniste Uroša Adamovića održaće se 4. novembra u 18 sati u Kulturnoj stanici Eđšeg.

Šira javnost Uroša je upoznala nakon prošlogodišnjeg humanitarnog solističkog koncerta koji je održao pred neobičnom publikom, u Svečanoj sali Prve kragujevačke gimnazije. Naime, ovaj violinista, nastupio je pred plišanim medvedićima, koji su zatim prodati, a sva prikupljena sredstva uplaćena su na lečenje malog Olivera.

Ovoga puta publici će se predstaviti delima Isidore Žebeljan, Betovena, Baha, Hendla-Halvorsena i Sen-Sansa, zajedno sa proslavljenim finskim pijanistom Ukijem Ovaskainenom i violončelistkinjom Isidorom Krmpotić.

Uroš je svoje muzičko obrazovanje započeo sa devet godina u Muzičkoj školi „Petar Stojanović” u Ubu, a sa 12 postao učenik profesorke Milice Mladenović u Školi za muzičke talente u Ćupriji. Dobitnik je preko 30 specijalnih i prvih nagrada na brojnim takmičenjima u zemlji i inostranstvu, a do sada je nastupio na više od 100 koncerata u najznačajnijim salama, kako u Srbiji, tako i u regionu.

Laureat Ovaskainen redovno nastupa kao solista i kamerni muzičar u Srbiji i širom Evrope, a mlada muzičarka Isidora, dobitnica brojnih priznanja, trenutno je studentkinja prve godine na Akademiji umetnosti u Novom Sadu.

Vidimo se!