Концерт Уроша Адамовића


Концерт младог виолинисте Уроша Адамовића одржаће се 4. новембра у 18 сати у Културној станици Еђшег.

Шира јавност Уроша је упознала након прошлогодишњег хуманитарног солистичког концерта који је одржао пред необичном публиком, у Свечаној сали Прве крагујевачке гимназије. Наиме, овај виолиниста, наступио је пред плишаним медведићима, који су затим продати, а сва прикупљена средства уплаћена су на лечење малог Оливера.

Овога пута публици ће се представити делима Исидоре Жебељан, Бетовена, Баха, Хендла-Халворсена и Сен-Санса, заједно са прослављеним финским пијанистом Укијем Оваскаиненом и виолончелисткињом Исидором Крмпотић.

Урош је своје музичко образовање започео са девет година у Музичкој школи „Петар Стојановић” у Убу, а са 12 постао ученик професорке Милице Младеновић у Школи за музичке таленте у Ћуприји. Добитник је преко 30 специјалних и првих награда на бројним такмичењима у земљи и иностранству, а до сада је наступио на више од 100 концерата у најзначајнијим салама, како у Србији, тако и у региону.

Лауреат Оваскаинен редовно наступа као солиста и камерни музичар у Србији и широм Европе, а млада музичарка Исидора, добитница бројних признања, тренутно је студенткиња прве године на Академији уметности у Новом Саду.

Видимо се!