Četiri strane sveta


aratos trio

U okviru koncertne turneje pod imenom „Četiri strane sveta” Ansambl Aratos trio nastupiće u Kulutrnoj stanici Eđšeg, 9. novembra u 19 sati, a ideja programa jeste prezentacija dela pisanih za klarinetski trio iz različitih delova sveta.

Kako bi publici dočarali raznovrstnost stilova, umetničkih tendencijija i načina upotrebe izvođačkih instrumenata iz različitih kultura, violinistkinja Katarina Popović, klarinetista Mihailo Samoran i pijanista Vanja Šćepanović predstaviće se delima kompozitora Igora Stravinskog (Rusija), Đan Karla Menotija (Italija), Isidore Žebeljan (Srbija), Brajt Šenga (Kina), Pitera Šikelea(Amerika).

Članovi ovog netipičnog kamernog sastava su ostvareni profesionalni muzičari, a ujedno i studenti doktorskih akademskih studija na Fakultetu muzičke umetnosti. Vođeni idejom o popularizaciji klarinetskog trija, osnovali su ,,Aratos trio” 2014. godine i od tada izvode repertoar koji podrazumeva najznačajnija dela pisana za klarinet, violinu i klavir, sa posebnim fokusom na muziku 20. i 21. Veka, ali i kompozicije nastale u saradnji sa savremenim srpskim kompozitorima.