Четири стране света


aratos trio

У оквиру концертне турнеје под именом „Четири стране света” Ансамбл Аратос трио наступиће у Кулутрној станици Еђшег, 9. новембра у 19 сати, а идеја програма јесте презентација дела писаних за кларинетски трио из различитих делова света.

Како би публици дочарали разноврстност стилова, уметничких тенденцијија и начина употребе извођачких инструмената из различитих култура, виолинисткиња Катарина Поповић, кларинетиста Михаило Саморан и пијаниста Вања Шћепановић представиће се делима композитора Игора Стравинског (Русија), Ђан Карла Менотија (Италија), Исидоре Жебељан (Србија), Брајт Шенга (Кина), Питера Шикелеа(Америка).

Чланови овог нетипичног камерног састава су остварени професионални музичари, а уједно и студенти докторских академских студија на Факултету музичке уметности. Вођени идејом о популаризацији кларинетског трија, основали су ,,Аратос трио” 2014. године и од тада изводе репертоар који подразумева најзначајнија дела писана за кларинет, виолину и клавир, са посебним фокусом на музику 20. и 21. Века, али и композиције настале у сарадњи са савременим српским композиторима.