Zvezdice na koncertu „Sjaj” u dvorcu Eđšeg


Koncert pod nazivom „Sjaj” u izvođenju vokalnog ansambla „Stars”, oduševio je publiku 9. decembra u Eđšegu.

Vokalni ansambl „Stars” nastao je 2021. godine kao rezultat snažne želje devojaka da nakon godina provedenih u Gradskom dečjem horu „Zvezdice” nastave da tragaju za pravim kvalitetom u muzici negujući klasičnan horski repertoar. Dugogodišnje poznanstvo članica čini zvuk ovog ansambla kompaktnim, homogenim i zrelim, a umetnički identitet hora odiše vokalnom i interpretativnom autentičnošću, prepoznatljivim horskim zvukom, originalnošću u odabiru i interpretaciji repertoara i jedinstvenim scenskim šarmom kojim ansambl na posebno dopadljiv način zaokružuje umetnički utisak svakog izvođenja.

Repertoar hora stilski je raznolik, a pokret u funkciji efektne interpretacije pažljivo je osmišljen u skladu sa formom kompozicije koju izvode.

Ansambl se, kao deo međunarodnog projekta Erasmus+ programa predstavio publici na festivalu VOX MUNDI – Raising youth multicultural awareness through music u Temišvaru – Rumunija zajedno sa horovima iz Rumunije, Francuske, Mađarske i Poljske.

Nastupio je na svečanom otvaranju VII Međunarodnog festivala horova u Herceg Novom – Crna Gora, održanom u oktobru ove godine.

Nedavno je ansambl održao celovečernji koncert u okviru festivala „Ledamus” u Leskovcu.

Članice ansambla su za kratko vreme u medijima i javnosti spontano, i u duhu „leskovačkog žargona” postale poznate kao „starsice”.

Umetnički rukovodilac i dirigent ansambla STARS je dr Jelena Cvetković Crvenica, redovni professor FU Univerziteta u Nišu.