Harfistkinja Chiara Pedrazzetti u bajkovitom ambijentu Eđšega


Koncert svestrane harfistkinje Chiare Pedrazzetti održan je u okviru XXI Međunarodnog festivala harfe u Kulturnoj stanici Eđšeg. Chiara je predstavila miks svojih kompozicija, italijanske opere, keltske muzike, popa/džeza i folka, a mnogobrojna publika je velikim aplauzom pozdravila jedinstvenost svih melodija.

XXI Međunarodni festival harfe i ove godine je podigao nivo kvaliteta kulturnog i muzičkog života društvene zajednice. Svaki koncert je izvođačima, ali i publici pružio drugačiji doživljaj, jer je cilj ovogodišnjeg Festivala bio da publika posle koncerta bude osvežena, relaksirana, sa osvešćenim osećanjem lepog i uzvišenog, a opet i informisana i nadahnuta novim stilovima i načinima muzičke interpretacije. Upravo iz tog razloga gost ovogodišnjeg festivala bila je Kijara Pedraceti koja je na srpsku muzičku scenu donela nešto drugačije i novo, što domaća publika nije imala prilike do sada da čuje.

Kijara Pedraceti (Chiara Pedrazzetti) je umetnica iz Švajcarske koja na sceni pleni svojim majstorskim izvođaštvom. Ona je harfistkinja i direktorka hora iz Tićina koja je sa velikim entuzijazmom i strašću posvećena svom pozivu. Svestrana umetnica, dobitnica brojnih nagrada na domaćim i međunarodnim takmičenjima, koja redovno nastupa kao solista, ali i u sastavima koji izvode kamernu muziku. Podjednako je inspirišu klasična i tradicionalna irska muzika, kao i srednjovekovna, džez i savremena. Kijara je takođe aktivan orkestarski svirač. Često gostuje kao predavač na majstorskim kursevima i nastupa na koncertima u prestižnim koncertnim dvoranama i svetskim festivalima. Do sada je nastupala u Švajcarskoj, Italiji, Engleskoj, Holandiji, Irskoj, Austriji, Portugalu, Rusiji, SAD, Kanadi i Brazilu.