Solistički koncert Tijane Stojić


Solistički koncert Tijane Stojić donosi u Kulturnu stanicu Eđšeg poseban muzički događaj koji ne smete propustiti. U petak, 24. juna od 20 časova, uživaćete u delima romantičarskih i modernih kompozitora, koje će ova talentovana muzičarka izvesti na gitari.

Tijana Stojić je student master akademskih studija na odseku – gitara u klasi Srđana Tošića na Akademiji umetnosti u Novom Sadu. Rođena je u Valjevu 1997. godine, a gitaru je počela da svira sa osam godina. Završila je osnovnu i srednju muzičku školu „Dr Vojislav Vučković“ u Beogradu, u klasi Milkice Ponjavić i osnovne akademske studije zavšavila je na Akademiji umetnosti u Novom Sadu u klasi Zorana Krajišnika. Pohađala je majstorske radionice kod mnogih poznatih gitarista i pedagoga: Nikita Koškin (Rusija), Aleksandar Svete (Austrija), Petar Janković (SAD), Pijer Luiđi Korona (Italija), Jožef Eotvoš (Mađarska), Sandro Torlontano (Italija), Vera Ogrizović (Srbija) i drugi.

Učestvovala je na mnogim međunarodnim i nacionalnim festivalima gde je ostvarila zapažene rezultate osvojivši preko 20 nagrada. Neki od festivala na kojima je osvojila nagrade su: Naissus guitar festival (Niš), Vojvodina guitar festival (Novi Sad), Classic Art festival (Niš) , Vart festival (Valjevo), Pannonia guitar festival ( Pančevo) Sarajevo International guitar festival… Svirala je na velikom broju koncerata kao solista i u okviru različitih kamernih sastava u značajnim prostorima u zemlji kao što su Kolarčeva zadužbina, Novosadska sinagoga, Muzej Vojvodine, Sava centar, Ambasada Arapske Republike Egipat, kulturna stanica Eđšeg, Kulturni centar Novog Sada, Kulturni centar Rex… Takođe, dobitnica je nekoliko republičkih stipendija i stipendije fonda za mlade talente Republike Srbije – Dositeja.

Koncert u Kulturnoj stanici Eđšeg je zamišljen kao solistički koncert Tijane Stojić sa gostima: Nikola Aleksić (flauta) Miloš Stevanović (klarinet).

Program koncerta:

L. Brouwer – Koncert br. 3 Concerto Elegiaco
Tranquillo – Piu mosso
Interlude
Finale (Toccata)
Tijana Stojić (gitara), Filip Milisavljević (klavir)

***
A. F. Doppler (arr. Mauro Scappini) – Mađarska pastoralna fantazija
E. Roselli – Divertimento br. 1
P. Morlacchi (arr. Mauro Scappini) – Švajcarska pastoralna fantazija