Solistički koncert Andrijane Pantić


Solistički koncert Andrijane Pantić, jedne od najistaknutijih mladih flautistkinja u Srbiji, biće održan 24. maja u Kulturnoj staniic Eđšeg, sa početkom od 20 časova.

Ona iza sebe ima veliki broj osvojenih prvih nagrada i nekoliko puta je proglašena Laureatom na domaćim i medjunarodnim takmičenjima. Na koncertu će svirati jednu od najlepših sonata J. S.Baha, Sonatu u e-molu; Grand Polonezu Teobalda Bema; „Scrivo in vento” američkog kompozitora E. Kartera i jedan od najzahtevnijih koncerata za flautu i orkestar, koncert Lovela Libermana, takodje američkog kompozitora. Klavirski saradnik je Filip Milisavljević, samostalni stručni saradnik.

Andrijana Pantić je rođena u Loznici 2001. godine. Osnovnu muzičku školu je pohađala u Loznici u klasi prof. Eme Mirčetić. Nakon toga završava Srednju muzičku školuIsidor Bajić” u klasi prof. Ksenije Mijatović Korom. Trenutno je student treće godine Akademije umetnosti u Novom Sadu, u klasi mr Laure Levai Aksin, red. prof i dr um. Petra Popovića, viši str. sar. Dobitnica je brojnih nagrada na republičkim i međunarodnim takmičenjima kao solista (prva nagrada na Međunarodnom takmičenjuAnton Eberst”, treće mesto na Međunarodnom takmičenjuVaraždin Woodwind & Brass Grand Prix”, sveukupni laureat Međunarodnih susreta flautistaTahir Kulenović“…). Dodeljena joj je nagradaNinoslav Svijić 2017. godine, Vidovdanska nagrada 2017, 2018. i 2019. godine kao i Pokrajinska nagrada 2019. godine. Održala je nekoliko resitala i nastupala kao solista kamernog orkestra Camerata Novi Sad.