Promocija specijalnog izdanja magazina Eko List – „Zeleni puls Evrope“


Promocija specijalnog izdanja magazina Eko List – „Zeleni puls Evrope“ u kome su predstavljeni autorski tekstovi grupe novinara domaćih medija o najboljim primerima zaštite životne sredine u evropskim zemljama biće održana 23. februara sa početkom u 13 časova u Kulturnoj stanici Eđšeg.

„Zeleni puls Evrope“ je nastao u saradnji sa projektom Puls Evrope – medijske posete EU koji je omogućio novinarima studijske posete evropskiom zemljama, od Danske do Slovenije. Čitaoci tako mogu saznati više o očuvanju biuodvreziteta u Finskoj, energetski i ekološki održivoj arhitekturi u Grenoblu, o tome kako italijanski đaci u školama uče o ekologiji od samog početka školovanja, kao i mnogim drugim dobrim evropskim praksama.

Magazin Ekolist i projekat Puls Evrope, koji u Srbiji finansira Evropska unija, želeli su da objavljivanjem ovog posebnog izdanja, posvećenog samo zelenim temama, predstave ne samo dobre evropske prakse Starog kontinenta, već i da daju doprinos podizanju svesti o značaju zaštite životne sredine u Srbiji, posebno među mladima.

U programu učestvuju:

  • Nemanja Erceg, Pokrajinski sekretar za zaštitu životne sredine AP Vojvodine
  • Alen Kiš – eskpert iz Pokrajinskog zavoda za zaštitu životne sredine Vojvodine
  • Marina Rakić – vodja projekta Puls Evrope – Medijske posete EU
  • Majda Adlešić – novinarka i urednica Zelenog pulsa Evrope
  • Moderatorka: Marica Puškaš