Čarobnice


Projekat „Čarobnice”, u okviru novog programskog luka Heroine Evropske prestonice kulture, biće realizovan 21. maja u Kulturnoj stanici Eđšeg, sa idejom da predstavi najznačajnije srpske kompozitorke 20. i 21. veka, priznate u zemlji i svetu.

Koncert kamerne muzike Ljubice Marić, Ludmile Frajt i Isidore Žebeljan, u izvođenju Muzičko-opersko-teatarske organizacije iz Beograda, održaće se u izložbenom prostoru koji simbolizuje život i rad ovih velikih umetnica. Izložbu možete posetiti do 4. juna svakog dana u terminu od 10 do 18 časova.

Koncept programa podsetiće na izrazitu originalnost, ali uz sveprisutnu dopadljivost i visoke umetničke domete ovih, za srpsku muziku veoma značajnih  autorki, koji su izgradile izuzetne karijere u svetskim okvirima. Događaj promoviše stvaralaštvo izuzetnih umetnica čija su dela  obeležila drugu polovinu XX veka u srpskoj umetničkoj muzici, a njihove istaknute ličnosti uticale na savremenike. Njihova dela osciliraju u rasponu od neoklasicizma do neoekpresionizma.