Predstava „Drama o kraju sveta”


Predstava „Drama o kraju sveta”, rediteljke i spisateljice Olge Dimitrijević, odigraće se 10. juna u 19 časova, u dvorištu Kulturne stanice Eđšeg u okviru programskog luka Heroine.

„Drama o kraju sveta” bavi se pitanjima ekologije, feminizma, pobune, porodičnih i prijateljskih odnosa, i osećanja kraja sveta. Autorski projekat nastaje po drami Olge Dimitrijević i odvija se oko čina pobune jedne devojke koji se po nju tragično završava, ali pokreće lanac radikalnih reakcija, od komšiluka do gradskog drveća, u poslednjem pokušaju da se preokrene scenario društvene nepravde i nedostojanstvenog života.

Puno puta smo čuli u skorije vreme da izgleda „da se sprema kraj sveta”. Kolektivno osećanje kraja sveta sve je jače, kada čitamo katastrofične vesti i gledamo ratove uživo, kada smo izloženi nepoznatim virusima i novim pandemijama, kada nam se čini da su socijalne razlike sve veće. Savremeni svet je prožet osećajem bezizlaznosti i nemogućnosti promene. Predstava pokušava da zamisli drugačiji kraj, i zato se bavi gorućim pitanjem današnjice  iako nazvana „Dramom o kraju sveta”, ona zapravo pokušava da ocrta političko-emocionalni horizont njegovog spasa u kojem glavnu ulogu igraju žene i priroda.

UČESNICI:

Tekst i režija: Olga Dimitrijević

Muzika: Ana Ćurčin i Milena Jančurić

Koreografija: Igor Koruga

Scenografija: Nikola Knežević

Kostim: Milica Kolarić

Dramaturgija: Dimitrije Kokanov

Igraju: Jelena Ilić, Dragana Đukić, Marta Bjelica

Ulaz na predstavu je slobodan.

Partner programskog luka Heroine je Erste banka.