Play Day


U okviru programskog luka Druga Evropa, održaće se inkluzivni festival kreativnosti i stvaralaštva pod nazivom „Play Day” 15. oktobra u Kulturnoj stanici Eđšeg. Posetioci će moći da učestvuju u OPENS aktivacijama (foto but i društvene igre), kao i na muzičkoj radionici Žarka Sebića, Eko radionici grupe „Uprirodise i likovnoj radionici „Dece hleba . Za sve učesnike će se spremati obrok salate za šta je podrška dobijena od Fondacije „Ana i Vlade Divac preko njihovog programa spasimohranu.rs.

Kroz zabavan i kreativan sadržaj u vidu sporta, društvenih igara, aktivacije, umetničkih radionica, pripreme hrane „Play Day” stvara atmosferu ravnopravnosti, solidarnosti i humanosti. Igra je važna u životima ljudi svih uzrasta i kategorija, a „Play Day” pokazuje da može i da ruši prepreke i gradi inkluzivnu zajednicu u kojoj su uključeni svi. 

Kroz igru i neformalno druženje, „Play Day” će ujediniti pojedince iz različitih osetljivih grupa, organizacije i institucije koji se bave višestruko marginalizovanim građanima, volonterizmom i kulturom. 

  • 14.30 časova / Početak manifestacije „Play Day” i svečano otvaranje izložbe „Deca hleba“ radova talentovanog Miloša Nenadovića, nastala tokom realizacije projekta „Deca od hleba”.
  • 15.00 časova / Društvene igre + photo booth (OPENS); muzička radionica „Zvučni snop (Soundbeam)” Žarka Sebića i Renate Koler; likovna radionica (Kulturni centar Novog Sada); ekološke radionice „Uprirodise”; priprema hrane u okviru kampanje Fondacije Ana i Vlade Divac „Spasimo hranu, spasimo humanost” (kuvar:  Dejan Makanjić ).
  • 18.00 časova / Muzički nastup orkestra „Dobri ljudi” i drugi inkluzivni sastavi iz Portugala i Austrije.
  • 18:30 / Posluženje hrane

Događaj je pristupačan osobama sa fizičkim invaliditetom.