Obuka „Sustain Study“


U petak, 09. juna u 09.00 časova će u Kulturnoj stanici Eđšeg biti organizovana obuka za učitelje/učiteljice i nastavnike/nastavnice pod nazivom „SustainStudy“. Obuka u vidu treninga je deo projekta „Unapredjenje znanja i veština povezanih sa ciljevima održivog razvoja orjentisanih na temu vode u kurikulumu za osnovne škole“, koji sprovodi Ekokoncept Pogon preduzetnička radnja iz Novog Sada, sa partnerima iz Hrvatske i Slovenije. Program sprovodi Majda Adlešić, koordinatorka projekta. Program sadrži tri segmenta u vidu predavanja /prezentacije koja će biti interaktivna.

Projekt SustainStudy najviše je fokusiran na problem otpada od hrane i uticaj proizvodnje hrane i otpada na ostale prirodne resurse, kao i potencijale korišćenja otpada. Kao deo projekta, molimo da svi zainteresovani popune i upitnik koji se nalazi na sledećem linku: https://docs.google.com/…/1VbbzHP…/edit

Učesnici dobijaju potvrdu o učešću na treningu u međunarodnom projektu. Dodatna vrednost treninga je što se organizuje u okviru Zelene nedelje (Green week EU), a u školama iz kojih dolaze učesnici biće sprovedeno i testiranje na osnovu ovog projekta.