Muzički vremeplov


„Muzički vremeplov“ povodom Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom biće održan 3. decembra u 18.00 časova u Kulturnoj stanici Eđšeg.

Opis programa

03. Decembar je Međunarodni dan osoba sa invaliditetom. Domaćin koncerta i nosilac svih aktivnosti je INKLUZIVNI HOR ISON zajedno sa drugarima OŠ „Dušan Radović“ i hora VIVAK. Na koncertu će svoja postignuća pokazati mladi sa invaliditetom NAJBOLJI U REGIONU:

klavir Petra Spasojević – slepa osoba; klavir – Kristina Jevtović – retka bolest, jedina u region sa tom bolešću; Slavica Kljjić Veronika Bodnar,, Radovan Nedeljkov, Marko Bašica, Marko Krasula, Bojan Živanović, nastupaće i hor „Mi la na štiklama“ i solistkinje Mila Dumedaš Jurišić i Miona Ilić. Bas gitara Aleksandar Ristić, gitara Aleksandar Kočić i bubnjevi Živan Popović. Pevaće i Miodrag Blizanac, kao i Sofija, Filip i Dušan Blizanac. U dva sata programa sviraće se i pevati zabavnu, pop i rok muziku, kao jedan vremeplov od 70-tih do danas, vremeplov u koji ćemo svi zajedno da „uplovimo“ i uživamo. Na koncertu će se svirati i pevati popularne pesme 70- do danas, a publika pored uživanja u programu može i da zapeva zajedno sa nama.

Opis organizacije

Udruženje građana „Vera Ljubav Nada“ iz Novog Sada je formirano 2010. godine. Upisani smo u Jedinstvenu evidenciju udruženja mladih, udruženja za mlade i njihovih saveza pod brojem 743. Udruženje se bavi problemima dece i mladih. Fokus je pre svega na mladima sa smetnjama u razvoju i mladima koji izlaze iz sistema socijalne zaštite. Pored navedenih mladih, naše udruženje okuplja i njihove roditelje, rodbinu, stručne saradnike (psihologe, socijalne radnike, pedagoge), prijatelje. Okupljamo i sve druge koji žele da doprinesu aktivnijoj i kvalitetnijoj integraciji u društvo ove grupe sjajnih i sposobnih mladih ljudi. Naše iskustvo pokazuje da mladi sa smetnjama u razvoju i mladi koji izlaze iz sistema socijalne zaštite kroz zajedničke aktivnosti i saradnju mogu da budu podrška jedni drugima. Takođe da se odlično razumeju i da vrlo jednostavno i prirodno kombinuju svoje sposobnosti.