Kreativni kamp


U okviru programa tokom trajanja „Novosadskog Big dečijeg leta 13”  održaće se i „Kreativni kamp”  u prostoru Kulturne stanice Eđšeg. Kamp će biti otvoren za naše mališane u periodu od 10. do 14. jula, sa početkom u 10.00 časova i završetkom u 13.00 časova. Namenjen je za decu uzrasta od šest do dvanest godina. Učešće u radionicama je moguće uz popunjavanje prijave od strane roditelja/staraoca. Prijavu je moguće popuniti prilikom dovođenja deteta na radionice a moguće je i unapred popuniti prijavu, ukoliko dete dolazi samo. Za sve dodatne informacije pozvati na sledeći broj telefona: 063521123

Program:

Ponedeljak 10.7.2023.

Male greške – veliki problemi: Odgovornost je ključna vrlina za postizanje uspeha. Kako odrasti u odgovornu osobu? Zašto je to bitno? Katastrofe do kojih je doveo ljudski nemar, kao opomena (Černobil, Titanik, nafta u Meksičkom zalivu, požari u Kanadi). Kroz dramsku igru i interaktivne priče deca će saznati šta je odgovornost. U nastavku sledi graditeljski poduhvat koji zahteva timski rad . Slede po izboru: pozorišna radionica, sport ili ples.

Utorak, 11.7.2023.

„Barka” – instalacije: Priča o Noju, njegovoj porodici, barci koju je sagradio i vrstama životinja koje je spasao kao i priča o ljubavi i vrlinama koje su bile nagrađene time biće tema radionice o ljubavi. U kreativnom delu deca će praviti instalacije životinja i barke. Slede po izboru: pozorišna radionica, ples ili sport

Sreda, 12.7.2023.

Bonton, nekad i sad: Uz muziku Riharda Štrausa započećemo putovanje u središte bontona. Pričaćemo o lepim manirima koji su negovani na dvorovima Evrope i pravilima ponašanja koja su važila nekada. Koja su se zadržala, a koja smo zauvek napustili saznaćete na ovoj radionici. Kako se postavlja sto, drži escajg i ponaša za stolom naučićete kroz igru. U kreativnom delu pravimo pravila za ponašanje u vašoj sobi. Slede po izboru: pozorišna radionica, ples ili sport.

Četvrtak, 13.7.2023.

Misterija Monalizinog osmeha: Četiri godine je Leonardu trebalo da naslika Mona Lizu. Zašto je ovu sliku Leonardo posebno voleo? Šta se krije iza njenog osmeha? Zašto te uvek gleda u oči? Ova pitanja će nas pretvoriti u detektive za osećanja. Deco ponesite svoju fotografiju (glava veličine 5 cm i veća) i zajedno ćemo je kombinovanjem tehnika smestiti u pejzaž Leonardovog portreta. Slede po izboru: pozorišna radionica, ples, sport.

Petak, 14.7.20221.

Kraljevski izviđači podučavaju: Danas ćemo sa gostima, Kraljevskim izviđačima, savladati osnovne izviđačke veštine, važna znanja koja svaki izviđač treba da usvoji, a to su: orijentacija na karti i u prirodi, topografija, poznavanje biljnog i životinjskog sveta, putni znakovi i vezivanje konopaca. Pravićemo konstrukcije od drveta i pričati o vatri, koja nam je neophodna. Slede po izboru: pozorišna radionica, ples, sport.