KONCERTNA SEZONA PROFESORA AKADEMIJE: Muzika za flautu i gitaru


Ovogodišnji festival studenata Departmana muzičke umetnosti pod nazivom „A – fest” uključuje i koncertnu sezonu profesora Akademije umetnosti koji će nastupiti u Kulturnoj stanici Eđšeg 16, 21. i 28. decembra. Solo flautiskinja Vojvođanskog simfonijskog orkestra i profesorka flaute na Akademiji umetnosti u Novom Sadu Laura Levai Aksin i jedan je od najpoznatijih srpskih gitarista i, takođe, profesor na Akademiji Zoran Krajišnik, predstaviće se novosadskoj publici na koncertu „Muzika za flautu i gitaru”, 28. decembra, u 19 časova. 

Laura Levai Aksin je redovni profesor flaute na Akademiji umetnosti Novi Sad i solo flautiskinja Vojvođanskog simfonijskog orkestra. Rođena je u Subotici, gde je započela svoje muzičko obrazovanje. Diplomirala je i magistrirala na Akademiji umetnosti u Novom Sadu da bi, kasnije, sudije nastavila u Parizu. Dobitnica je prvih i specijalnih nagrada na republičkim i saveznim takmičenjima i nastupala je kao solista sa nizom simfonijskih i kamernih orkestara u Srbiji i inostranstvu. Ova izvanredna umetnica, trenutno je članica kamernog trija sa Ritom Kinkom i Markom Josifoskim, trija flauta Density, dua sa gitaristom Zoranom Krajišnikom i duvačkog kvinteta Synergia 5.

Zoran Krajišnik je redovni profesor gitare na Akademiji umetnosti Novi Sad i Banjaluci. Sa samo šesnaest godina snimio je svoju prvu samostalnu LP ploču za sarajevski Diskoton, a diplomirao je i završio magistarske studije na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu. Od 1996. do 1998. godine bio je student na Kraljevskom danskom muzičkom konzervatorijumu u Kopenhagenu. Nastupao je u okviru svih eminentnih festivala širom zemlje i sveta, kao solista i uz pratnju simfonijskiih orkestara, i dobitnik je brojnih nagrada na raznim takmičenjima i festivalima.

Dođite da zajedno uživamo u najveličanstvenijim zvukovima flaute i gitare.