Кoncert Petre Spasojević „Stvaram, znači postojim” 


Кoncert Petre Spasojević pod nazivom „Stvaram, znači postojim” održaće se 16. septembra u 20.22 časova u Kulturnoj stanici Eđšeg, u okviru nedelje izvođačke umetnosti Kaleidoskopa kulture.

Petra Spasojević održaće koncert u kome će se predstaviti kao solista-izvođač klasične muzike, kao izvođač u kamernom triju, klavirskom duu, kompozitor koji izvodi sopstvene kompozicije, korepetitor sa decom i korepetitor zrelim muzičarima. Ona je, za potrebe ovog projekta, uradila klavirsku pratnju popularnih pesama koje će izvoditi Novosadski damski hor, a sviraće i pratnju koju je komponovala srpskim predstavnicama Dečije pesme Evrovizije 2021 Jovani i Dunji, koje će biti gosti koncerta. Ovaj koncert je spoj između klasične muzike i moderne popularne muzike, koji će pokazati povezanost među muzičarima i pružiti priliku za stvaranje novih veza među umetnicima.


Ovaj projekat je prilika da se svi moji talenti kao umetnika vide kroz jedan koncert, na jednom mestu. Publika će imati jedinstvenu priliku, da čuje više vrsta muzike i sluša umetnike iz zemlje i inostranstva, što će doprineti tome da vidljivost ovog projekta bude veća i na taj način otvoriće se brojne nove mogućnosti za nastupe, kako meni, tako i gostima, što će mi biti dodatna motivacija da nastavim da se usavršavam i izgrađujem kao umetnik.


CELOKUPAN PROGRAM

  • Kompozicije klasične muzike;
  • Nastup kamernog trija „Trio Lumino” kojeg čine Darija Arnautović (klarinet), Anna Mat (violina) i Petra Spasojević (klavir)
  • Autorska kompozicija „Intermeco br.3”
  • Nastup klavirskog dua kojeg čine Lukom Šašić i Petra Spasojević. Odsviraće kompoziciju „Fantazija” koju je Petra komponovala za klavir u četiri ruke.
  • Kompozicija „Valcer br.6”
  • Kompozicija „Arija za klarinet i klavir” (sa Darijom Arnautović)
  • Nastup sa gostima: Vilo Kolar (harfa) i Kristina Vasić (saksofon), finalisti takmičenja u klasičnoj muzici koje se održava u Mađarskoj
  • Pesmu „Oči deteta” izvode Jovana Radonić i Dunja Živković
  • Novosadski damski hor će pevati program po slobodnom izboru uz Petrinu klavirsku pratnju

Projekat je deo nacionalnog konkursa za umetnike i umetnice „Umetnici. Sad!“, koji u okviru Kaleidoskopa kulture raspisuje Fondacija „Novi Sad – Evropska prestonica kulture”.

Od samog početka, realizaciji konkursa „Umetnici. Sad!“ podršku pruža IDEA koja posluje u okviru kompanije Mercator-S.

Događaj je pristupačan osobama sa fizičkim invaliditetom.