Koncert Moire Mikelini „Anima“


Koncert Moire Mikelini pod nazivom „Anima“ održaće se 15. septembra u 20.00 časova u prostoru Kulturne stanice Eđšeg.

Moira Mikelini je rođena u Terniju (Italija). Studirala je na „Conservatorio G.Briccialdi” u Terniju, u Umbriji, pokazujući vrlo brzo izuzetan muzički dar i posebne sposobnosti za klavir. Diplomu je stekla pod rukovodstvom profesora Fausta Mastrojanija, diplomirala je sa najvišom ocenom i počasnom napomenom.
Svoj prvi koncert održala je u pozorištu „G.Verdi” u Terniju 1987. Od tada je održala mnogo koncerata kao solo pijanista i kao deo kamernih grupa u Italiji (Torino, Katanija, Palermo, Rim, Firenca, Sijena, Salerno, Spoleto, Taranto) i u inostranstvu (Belgija, Austrija, Portugal, Španija, Nemačka, Švajcarska, Francuska, Argentina, Malezija i Japan).

Sarađivala je sa sledećim orkestrima: Nacionalni simfonijski orkestar Malezije, Državni orkestar Rumenije sa klavirskim koncertom u Fa G. Geršvina, sa ovog koncerta je snimila CD-Live, Simfonijski orkestar Bonner Jugend iz Nemačke , Simfonijski orkestar Opštine Buenos Ajres, Orkestar Konzervatorijuma iz Lijegija, Simfonijski orkestar Mursije i Kamerni orkestar „I Solisti di Perugia“.

Svoje muzičko umeće obogatila je kod profesora F.Mastrojanija, gospođe Lie De Barberi, O.Frugonija i A.Spekija u Firenci. Diplomu postdiplomskih studija klavira stekla je na Akademiji „Opus Artis“ profesora Akuiles Delle Vigne u Briselu i sertifikate Akademije Mocarteum u Salcburgu.

Takođe je učestvovala na mnogim klavirskim takmičenjima, prvo mesto osvojila je u Villar Perosa (Torino), prvu nagradu „Citta di Rimini“, prvu nagradu u Camaioreu (Firenca), kao i brojne druge nagrade.

Program koncerta:

Mojra Mikelini – klavir
A.Soler: Sonata u B-duru R 11 (iz kolekcije Ficvilijam)
A.Soler : Sonata u E min. R 26 (iz kolekcije Fitzvilliam)
D. Scarlatti : 3 Sonate: – L 79,
– L 23
– L 93

J.Pachelbel: Chaconne
Bah-Korto: Arioso (iz Koncerta BVV 1056)
J.S.Bach: Preludij br. 8 u Es. Min BVV 853
Preludij br. 9 u E-duru BVV 854
Preludij br. 21 u B belu. M.BVV 866
Preludij br. 5 u D M. BVV 850
Preludij br. 22 u B-ravu min. BVV 867
Bah-Busoni : Hor „Prizivam te, Gospode!“ u f-molu BVV 639
M. Vetar: Largo u C min.
M.Vento: Allegro in Es. m.
G.B.Lulli: Sarabande (Air Tendre)
M.A.Rossi: Allegro