Koncert Chiare Pedrazzetti u okviru XXI Međunarodnog festivala harfe


XXI Međunarodni festival harfe ove godine će se održati u Kulturnoj stanici Eđšeg, 23. oktobra sa početkom u 19 časova. Na programu ovogodišnjeg festivala nastupiće harfistkinja Chiare Pedrazzetti koja će izvesti miks svojih kompozicija, italijanske opere, keltske muzike, popa/džeza i folka. Sve kompozicije i melodije koje je aranžirala nose jedinstven i lični pečat.

Kijara Pedraceti (Chiara Pedrazzetti) je umetnica iz Švajcarske koja je svestrana, zrela i koja na sceni pleni svojim majstorskim izvođaštvom. Ona je harfistkinja i direktorka hora iz Tićina koja je sa velikim entuzijazmom i strašću posvećena svom pozivu. Svestrana umetnica, dobitnica brojnih nagrada na domaćim i međunarodnim takmičenjima, koja redovno nastupa kao solista, ali i u sastavima koji izvode kamernu muziku. Podjednako je inspirišu klasična i tradicionalna irska muzika, kao i srednjovekovna, džez i savremena. Kijara je takođe aktivan orkestarski svirač. Često gostuje kao predavač na majstorskim kursevima i nastupa na koncertima u prestižnim koncertnim dvoranama i svetskim festivalima. Do sada je nastupala u Švajcarskoj, Italiji, Engleskoj, Holandiji, Irskoj, Austriji, Portugalu, Rusiji, SAD, Kanadi i Brazilu.

XXI Međunarodni festival harfe i ove godine nastavlja da podiže nivo kvaliteta kulturnog i muzičkog života društvene zajednice. Svaki koncert će izvođačima, ali i publici pružiti drugačiji doživljaj, jer je cilj ovogodišnjeg Festivala da publika posle koncerta bude osvežena, relaksirana, sa osvešćenim osećanjem lepog i uzvišenog, a opet i informisana i nadahnuta novim stilovima i načinima muzičke interpretacije. Upravo iz tog razloga gost ovogodišnjeg festivala je i Kijara Pedraceti koja na srpsku muzičku scenu donosi nešto drugačije i novo, što domaća publika nije imala prilike do sada da čuje.