Jesenja novosadska razmena knjiga


U nedelju, 5. novembra, od 14.00 do 19.00 časova opet pričamo o knjigama u Kulturnoj stanici Eđšeg. Dođite da zajedno razmenjujemo knjige, njušimo knjige, žalimo se kako nikad dosta vremena za čitanje, a sve to uz muziku i čaj.

Tema ove razmene jeste „Na starom mestu”, a u skladu s njom je napravljen i program.

Program:

14.00—19.00h Trampa knjiga 14.00—19.00h Izložba „Stvari ispale iz knjiga” 15.00—19.00h Knjiška čajanka (popij čaj i preporuči savršenu knjigu za jesen) 16.00—17.00h Klub kreativnog čitanja za decu (crtamo nove korice za svoje omiljene knjige) 17.00—19.00h Izložba Kluba kreativnog čitanja.

Pravila:

Pravila razmene ostaju ista, ali evo i podsetnika: U zamenu za JEDNU knjigu iz svoje biblioteke dobijate NAJMANJE JEDNU knjigu iz biblioteke Prerazmišljavanja, na sledeći način: * 1 knjiga iz beletristike (proza) obezbeđuje vam 3-5 kupona * 1 knjiga iz beletristike (poezija) obezbeđuje vam 2-3 kupona * 1 enciklopedija obezbeđuje vam 5-8 kupona * 1 knjiga iz oblasti neobuhvaćenih beletristikom (koja nije enciklopedija) obezbeđuje vam 2 kupona * Za sve ostalo i sve granične slučajeve (stripovi, kuvari, knjige na stranim jezicima itd.) vrednost u kuponima odredićemo na licu mesta. Daćemo sve od sebe da niko ne bude oštećen.

NE PRIHVATAMO UDŽBENIKE ZA OSNOVNU I SREDNJU ŠKOLU, DŽEPNE BLIC KNJIGE, KOPIRANE KNJIGE, SKRIPTA, RADNE SVESKE, NITI PRIRUČNIKE ZA SERVISIRANJE UREĐAJA, ali moći ćete da pregledate i uzmete one prikupljene u protekloj godini. Volonterke i volonteri na prijemnom pultu imaju pravo procene svake donete knjige, što uključuje i pravo da neku knjigu odbiju iako nije na gornjem spisku

BODOVI U KUPONIMA NE IZRAŽAVAJU ODNOS ORGANIZATORA PREMA VREDNOSTI LITERATURE. OSMIŠLJENI SU I PROCENJENI PREMA POTRAŽNJI I ISKUSTVIMA UČESNIKA U RAZMENI. Kupone koje dobijete u zamenu za donete knjige možete potrošiti kako god želite, prateći utvrđeni sistem bodovanja. Sve donirane knjige i one prikupljene na razmeni biće poklonjene dalje. Kao i svaki put, deo će usrećiti aktivne čitaoce Prerazmišljavanja širom našeg jezičkog područja, a (najveći) deo biti uključen u narednu veliku razmenu. Za sve dodatne informacije i razjašnjenja, kao i za najavu prisustva vašeg medija, pišite nam na [email protected].

Specijalni gosti 13. (velike) Novosadske razmene knjiga: Knjigom do osmeha

CKNM „16. jul” je neformalna grupa osnovana radi unapređenja kulture i obrazovanja kroz organizovanje besplatnih književnih i srodnih događaja. Glavna delatnost jeste upravo Novosadska razmena knjiga, pokrenuta 16. jula 2017. godine i od tada održavana uglavnom u Kulturnoj stanici Eđšeg, ali i u saradnji s drugim novosadskim organizacijama, u manjem ili većem obimu.