Italijanski intrumentalni romantičari


Ansabml Altro Senso, nakon posete Beogradu, Zaječaru, Boru i Negotinu, stiže u Kulturnu stanicu Eđšeg 14. decembra u 19 sati. Na ovom jedinstvenom muzičkom doživljaju, posetioci će se upoznati sa stvaralaštvom slavnih italijanskih romantičara Đuzepea Martučija i Đulija Rikordija i uživati u inspirativnim i osvežavajućim notama klavirskog trija.

Ansabl Altro Senso osnovan je 2014. godine, a njegovi članovi su pijanistkinja Nataša Špaček, violinista Igor Aleksić i violončelista Dušan Kočišević ponosno će predstaviti projekat koji je prvi prepoznao i podržao Italijanski institut za kulturu. Ovaj sastav kontinuirano održava solističke koncerte, tematske i multimedijalne projekte posvećene deci, i do sada imao preko 40 nastupa.

Nataša Špaček potiče iz češke muzičke porodice. Završila je osnovne i magistarske studije na Fakultet muzicke umetnosti u Beogradu, kao najuspešniji student klavirskog odseka. Dobitnik je republičkih, saveznih i međunarodnih nagrada i nastupala je sa mnogim beogradskim orkestrima. Bavi se komponovanjem i aranžiranjem klasičnih dela za solo klavir, klavirski duo i kvintet, a takođe predaje klavir u MŠ „Mokranjac”.

Igor Aleksić, vanredni profesor Fakulteta umetnosti u Nišu, diplomirao je i magistrirao violinu na FMU u Beogradu,a na istom fakultetu, je završio i postdiplomske studije. Učestvovao je na brojnim turnejama širom Evrope, a od 2003. godine radi kao profesor violine na Fakultetu Umetnosti u Nišu.

Dušan Kočišević je, takođe, završio FMU u Beogradu. Bio je učesnik međunarodnih seminara za violončelo i dobitnik je prvih nagrada na Republičkom takmičenju u Beogradu i Saveznom takmičenju u Sarajevu. Posvećen je radu u kamernim ansamblima sa kojima je nastupao u Srbiji i širom nekadašnje SFRJ. Profesionalno je angažovan u Beogradskoj filharmoniji od 1992. godine.