Heroine flaute, oboe i klavira


U okviru novog programskog luka Evropske prestonice kulture Heroine biće organizovano veče posvećeno heorinama flaute, oboe i klavira.

Moderan projekat poznate umetnice, influenserke i osnivačice koncepta „Bo Inside” Slobodanke Bobe Stević predstavlja upoznavanje šire javnosti sa klasičnom muzikom na inovativan način, koju ćemo moći da doživimo 20. maja u Kulturnoj stanici Svilara i 22. maja u Kulturnoj stanici Eđšeg.

„Trio Novi Sad” čine tri istaknute novosadske umetnice Ksenija Mijatović Korom (flauta), Veronika Antunović (oboa) i Slobodanka Stević (klavir). Zajednička ljubav prema kamernom muziciranju ih je podstakla da 2013. godine oforme ovaj kamerni sastav i od tog perioda održale su niz koncerata u Srbiji, ali i u inostranstvu. Posebno se izdvajaju koncertne turneje po severnoj Italiji 2016. godine (Udine, Padova), 2017. godine (Udine, Malborghetto) i 2019. godine (Venecija). Repertoar ovog kamernog sasatava obuhvata dela iz različitih stilskih epoha, sa posebnim akcentom na originalno pisana dela za ovaj ansambl. Trio Novi Sad je veoma ponosan na saradnju sa mladim banajlučkim kompozitorom Davidom Mastikosom, koji je svoje delo Behind truck… posvetio ovom kamernom sastavu.