Evropska muzička susretanja


Koncert „Evropska muzička susretanja“, koji će biti održan u subotu 26. juna u Kulturnoj stanici Eđšeg, posvećen je umetnosti i kreativnoj potrebi italijanskih i srpskih umetnika u pandemijskim uslovima da iskažu suštinski i međunarodni značaj kulture kao neraskidive potrebe ljudskog duhovnog i kreativnog nadahnuća.

Svedoci smo da su u vreme najstrožih restrikcija kulturno-društvenog života, kultura i umetnost, čak i onlajn pristupom, imali krucijalan značaj u društvenom i duhovnom životu ljudi.

Na koncertu će nastupiti novosadska operska solistkinja Zorica Belić i italijanski pijanista i profesor državnog konzervatorijuma iz Barija Feruđo Nazareno.

Biće izvedena literatura koja je svojom tematikom oslonjena na glorifikaciju ljudske kreacije, muzike, stvaralaštva kroz opuse italijanskih i srpskih najznačajnijih kompozitora. U hronologiji epoha pojaviće se dela od italijanskog baroka do srpskog 20. veka.

Koncert „Evropska muzička susretanja“, koji će biti realizovan uz podršku Italijanskog instituta za kulturu pri ambasadi Italije u Beogradu, biće predstavljen i publici iz Subotice i Beograda.