ODLOŽENO Čarobna frula


Opera za decu „Čarobna frula” velikog kompozitora Volfganga Amadeusa Mocarta, biće izvedena u nedelju, 11. aprila u dva termina – 11 i 17 časova, u Kulturnoj stanici Eđšeg.

„Čarobna frula”, u izvođenju Udruženja umetnika Visoko C, namenjena je deci uzrasta 2 – 14 godina i traje oko 30 minuta. Zbog ograničenog broja posetilaca neophodna je rezervacija pozivom na broj 0656775353. Cena ulaznice je 400 dinara.

Princ Tamino posle dugotrajne potrage za srećom, dolazi u šumu kojom vlada opasna Kraljica noći sa svojim Damama. Ugledavši ga, Kraljica noći šalje svoje Dame i začaranu zmiju kako bi zarobila Tamina i ostvarila svoj plan – da vrati ćerku, princezu Paminu, koja se nalazi kod Čarobnjaka Sarastra.

Čim je ugledao sliku princeze Pamine, princ se zaljubljuje i obećava Kraljici da će vratiti princezu. Kao pomoć, Kraljica noći mu dodeljuje ptičara Papagenu, brbljivca i plašljivka koji pokušava da pronađe srodnu dušu.

Kroz niz situacija Tamino shvata da Sarastro nije onakav kakvim ga Kraljica predstavlja i da će mu čarobnjak pomoći da pronađe svoju ljubav. Na samom kraju Kraljica noći priznaje svoju grešku, dobro pobeđuje i svi zajedno slave pobedu ljubavi igrajući i pevajući.