LIBERCUATRO TANGO / Karavan


Publika u Kulturnoj stanici Eđšeg imaće priliku da se 19. marta u bajkovitom ambijentu prepusti neodoljivom i prefinjenom zvuku tanga, na nastupu ansambla Libercuatro tango.

Ovaj energični sastav kroz svoj reperotar neguje zanosan ritam tradicionalnog tanga, ali i tango pravca kao i savremene tango kompozicije. Posebno mesto na repertoaru ansambla zauzimaju kompozicije Astora Piazzolle, s obzirom da je Piazzolla fuzijom jazza, tradicionalnog tanga, neobaroknog stila i teatra stvorio novi stil – tango nuevo, stil koji je uneo revolucionarne promene u muzici.

Cilj ansambla Libercuatro je da širi auditorijum zainteresuje za tango muziku i ovu specifičnu kulturu koja je oktobra 2009.godine uvrštena na UNESCO-vu listu kulturnog nasleđa, a koja na našim prostorima kreće u širu popularizaciju.

Ovaj nastup deo je jedinstvene manifestacije „Karavan”, u okviru koje ćete uživati u sjajnoj muzici, a evo i koji vas koncerti očekuju u ostalim kulturnim stanicama:

Februar i mart u Evropskoj prestonici kulture obeležava programski luk „Seobe”, koji će kroz više od 300 umetničkih događaja prikazati multikulturalni identitet Novog Sada. Kalendar događaja možete pronaći OVDE.

Ulaz je slobodan. Podršku programu „Karavan” pružila je IDEA.