Европска музичка сусретања


Концерт „Европска музичка сусретања“, који ће бити одржан у суботу 26. јуна у Културној станици Еђшег, посвећен је уметности и креативној потреби италијанских и српских уметника у пандемијским условима да искажу суштински и међународни значај културе као нераскидиве потребе људског духовног и креативног надахнућа.

Сведоци смо да су у време најстрожих рестрикција културно-друштвеног живота, култура и уметност, чак и онлајн приступом, имали круцијалан значај у друштвеном и духовном животу људи.

На концерту ће наступити новосадска оперска солисткиња Зорица Белић и италијански пијаниста и професор државног конзерваторијума из Барија Феруђо Назарено.

Биће изведена литература која је својом тематиком ослоњена на глорификацију људске креације, музике, стваралаштва кроз опусе италијанских и српских најзначајнијих композитора. У хронологији епоха појавиће се дела од италијанског барока до српског 20. века.

Концерт „Европска музичка сусретања“, који ће бити реализован уз подршку Италијанског института за културу при амбасади Италије у Београду, биће представљен и публици из Суботице и Београда.