ОДЛОЖЕНО Чаробна фрула


Опера за децу „Чаробна фрула” великог композитора Волфганга Амадеуса Моцарта, биће изведена у недељу, 11. априла у два термина – 11 и 17 часова, у Културној станици Еђшег.

„Чаробна фрула”, у извођењу Удружења уметника Високо Цe, намењена је деци узраста 2 – 14 година и траје око 30 минута. Због ограниченог броја посетилаца неопходна је резервација позивом на број 0656775353. Цена улазнице је 400 динара.

Принц Тамино после дуготрајне потраге за срећом, долази у шуму којом влада опасна Краљица ноћи са својим Дамама. Угледавши га, Краљица ноћи шаље своје Даме и зачарану змију како би заробила Тамина и остварила свој план – да врати ћерку, принцезу Памину, која се налази код Чаробњака Сарастра.

Чим је угледао слику принцезе Памине, принц се заљубљује и обећава Краљици да ће вратити принцезу. Као помоћ, Краљица ноћи му додељује птичара Папагену, брбљивца и плашљивка који покушава да пронађе сродну душу.

Кроз низ ситуација Тамино швата да Сарастро није онакав каквим га Краљица представља и да ће му чаробњак помоћи да пронађе своју љубав. На самом крају Краљица ноћи признаје своју грешку, добро побеђује и сви заједно славе победу љубави играјући и певајући.