Muzičko-poetsko veče


Ljubitelje šansona, francuskog jezika, muzike i poezije sa emocijom, očekuje romantično veče u Kulturnoj stanici Eđšeg, na koncertu Lorana Prokopića i Borka Milojkovića, 6. marta u 20 časova.

Muzičko-poetske večeri sa Loranom mnogi su okarakterisali kao „hrana za dušu”, a na repertoaru će se ovoga puta naći najlepše francuske šansone, pesme Dragana Stojnića, kao i poezija Prevera i Alekse Šantića. Loran je jednom prilikom rekao da sve što želi na svojim nastupima je da publici prenese emociju čistog srca, stoga ne propustite ovaj jedinstveni doživljaj !

Loran Prokopić rođen je 1973. godine u Parizu. Iz velikog grada preselio se u divlju prirodu crnogorskog sela na prostorima starog grada Duklje, da bi u adolescentskom periodu došao u Novi Sad. Završio je školu Mire Banjac i kao glumac sarađivao sa Zmajevim dečjim igrama u Novom Sadu, radio u Vršcu („Narodno pozorište Sterija”) i Beogradu, da bi nakon odluke da napusti pozorište upisao studije i stekao master diplomu na smeru poslovnih komunikacija. Nešto kasnije vraća se u Pariz iz kog je otišao kada je imao sedam godina, a poslednju deceniju živi i radi na relaciji Pariz-Novi Sad.

Borko Milojković završio Srednju muzičku školu „Mokranjac” u Beogradu u klasi prof. Radojke Jovičić, a diplomirao je na FMU u Beogradu u klasi prof. Dejana Stošića. Održao je brojne solističke koncerte i nastupao na koncertima širom zemlje i u inostranstvu. Posebno ističe saradnju sa vokalno-instrumentalnim solistom Loranom Prokopićem sa kojim je imao nekoliko koncerata u Srbiji i Francuskoj.