Koncert „Sjaj”


Koncert ženskog ansambla Stars, pod nazivom „Sjaj” biće održan 9. decembra u 19 časova u velikoj sali Eđšega.

Vokalni ansambl STARS nastao je 2021. godine kao rezultat snažne želje devojaka da nakon godina provedenih u Gradskom dečjem horu „Zvezdice” nastave da tragaju za pravim kvalitetom u muzici negujući klasičan horski repertoar. Dugogodišnje poznanstvo članica čini zvuk ovog ansambla kompaktnim, homogenim i zrelim, a umetnički identitet hora odiše vokalnom i interpretativnom autentičnošću, prepoznatljivim horskim zvukom, originalnošću u odabiru i interpretaciji repertoara i jedinstvenim scenskim šarmom kojim ansambl na posebno dopadljiv način zaokružuje umetnički utisak svakog izvođenja. Repertoar hora stilski je raznolik, a pokret u funkciji efektne interpretacije pažljivo je osmišljen u skladu sa formom kompozicije koju izvode.

Ansambl se, kao deo međunarodnog projekta Erasmus+ programa predstavio publici na festivalu VOX MUNDI – Raising youth multicultural awareness through music u Temišvaru – Rumunija, zajedno sa horovima iz Rumunije, Francuske, Mađarske i Poljske. Nastupio je na svečanom otvaranju VII Međunarodnog festivala horova u Herceg Novom – Crna Gora, održanom u oktobru ove godine. Nedavno je ansambl održao celovečernji koncert u okviru festivala „Ledamus” u Leskovcu.

Umetnički rukovodilac i dirigent ansambla STARS je dr Jelena Cvetković Crvenica, redovni professor FU Univerziteta u Nišu.

Program koncerta:

1. SITAN KAMEN DO KAMENA – izvorna, okolina Leskovca

2. ŽIVKOVA TAŠA – P. Konjović

3. PUKNI ZORO – ar. D.Tomić

4. KRAJIŠKE PESME – N. Savić

5. PJEVAĆEMO ŠTA NAM SRCE ZNA – D. Imamović ar. P. Radisavljević

6. NIŠKA BANJA – N.Page

7. RIU, RIU, CHIU – L. Spevacek

8. SZELLŐ ZÚG TÁVOL – L. Bardos

9. SONG OF HOPE – S. Lindmark

10. A LA MEDIA NOCHE – G. Gilpin

11. TANGO TO EVORA – L. McKennitt

12. NELLA FANTASIA – E. Morricone, arr. A. Snyder

13. FLY ME TO THE MOON – B. Howard, arr. N. Leyden

14. YO PUEDO – J. Papoulis

15. YOU RAISE ME UP – R. Løvland

Jelena Cvetković Crvenica umetnički rukovodilac – dirigent, Milica Jovanović umetnički saradnik, Nikola Ilić klavir, perkusije, Dragana Lalić solo, Jana Ristić perkusije.

Ulaz je slobodan.

Foto: Jelena Lesnjak