Koncert „Putevima tradicije“


Koncert pod nazivom „Putevima tradicije“ održaće se 13. juna u 19.30 časova u prostoru Kulturne stanice Eđšeg. Narodna tradicija je neiscrpna i bogata riznica koju moramo neprestano otkrivati i upoznavati kako bismo sačuvali od zaborava neprocenjive vrednosti koje čine lepotu i duh jednog naroda.

Očekuje vas Mešoviti hor, Pevačka grupa, vokalni solista Slavko Našigaćin, Narodni orkestar i Dramska radionica Kulturno-umetničkog društva „Svetozar Marković“, koji će na koncertu izvesti sledeći program:

Narodne pesme: Raslo mi je badem drvo; Pjeva lola odjekuje gora; Ja iz Janja, dragi iz Šipova; Preli prelo milo do miloga; Kaval sviri; Ne se beli Mari more; Splet pesama iz Šumadije; Pesme iz Makedonije, Ta na solbici – bugarska narodna pesma; Škripi đeram; U majke su tri devojke; Koje li je doba noći; Čula jesam da se dragi ženi
Starogradske pesme: Milkina kuća na kraju; Malo ja, malo ti
Horska kompozicija: Osma rukovet – S.S. Mokranjca
Orkestarske numere: Arapsko – Trojanac; Paraćinka – Zaječarka; Palistersko oro; Mali gradski valceri

Narativ u izvedbi rukovodioca Dramske radionice Ivane Antić.

Kultura i umetnost, običaji i verovanja su autentične vrednosti koje se moraju sačuvati – iz prošlosti za budućnost… Za nove generacije, da žive u nama i kroz našu muziku i pesmu!